Вести

Голем интерес кај кумановци за мерките за вработување

Голем интерес кај кумановци за мерките за вработување

   Граѓаните на Куманово се повеќе се заинтересирани за тековните јавни огласи од ревидираниот оперативен план за активни мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 година, информираа денеска надлежните од кумановскиот Центар за вработување. Во моментов,

admin

September 27th, 2017

No Comments

До Агенцијата за вработување  поднесени 816 барања од стечајни работници

До Агенцијата за вработување поднесени 816 барања од стечајни работници

До Агенцијата за вработување  пристигнале  816 барања од стечајни работници за исплата на надоместок согласно  донесениот Закон за материјално обезбедување на невработени лица поради приватизација на претпријатијата со доминантна државна сопственост. Директорката на ...

admin

September 26th, 2017

No Comments

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Ќе се олесни постапката за одобрение за градење

Олеснување на постапката за добивање одобрение за градење, како и за останатите барања предвидени со Законот за градба со намалување на процедурите и трошоците, најави денеска министерот за транспорт и врски Горан Сугарески. Законските измени што ќе ги предложи ресорното ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Есенска дератизација во Куманово

Есенска дератизација во Куманово

Во наредните три дена ќе се спроведе есенската дератизација против глувци на подрачјето на општина Куманово, информираат надлежните од Секторот за инспекциски надзор. Третманот ќе се изврши со поставување мамци во отворите од шахтите на постоечката канализациска мрежа, а ќе ...

admin

September 19th, 2017

No Comments

Показна вежба во пожарна Куманово по повод 8ми Септември-фото-

Показна вежба во пожарна Куманово по повод 8ми Септември-фото-

Во кругот на ТППЕ Куманово денеска се одржа показна вежба на која учествуваа полицијата, брзата помош, пожарникарите и активистите на Црвениот крст – Куманово.   Вежбата е во рамките на програмата за отворен ден за граѓаните на Куманово, под насловот „Заедно со ...

admin

September 7th, 2017

No Comments

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични документи, дозволи и слична ...

admin

August 31st, 2017

No Comments

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Oд утре сите државни шалтери ќе работат до 21.30 часот

Од утре почнува да се применува одлуката за распоред на работното време во органите на управата. Двосменското работење треба да се применува во службите на органите на државната управа што имаат непосреден контакт со странки при издавање лични документи, дозволи и слична ...

admin

August 31st, 2017

No Comments

Судот од понеделник со ново работно време

Судот од понеделник со ново работно време

Од понеделник, 4 септември, судовите ќе почнуваат со работа во 7.30 и ќе завршуваат во 15.30 часот наместо како што беше досега, од 8.30 до 16.30 часот, одлучи Судскиот совет на денешната седница. Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски, по седницата изјави дека за

admin

August 30th, 2017

No Comments

Жаклина Јовановска од СДСМ ,  кандидат за градоначалник во Општина Старо Нагоричане

Жаклина Јовановска од СДСМ , кандидат за градоначалник во Општина Старо Нагоричане

Познат е и првиот кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ во Старо Нагоричане, Жаклина Јовановска, дознава Бум од извори во партијата . Официјално  името на Жаклина Јовановска да биде кандидат е соопштено на синоќешната партиска  седница на Централниот Одбор на СДСМ. ...

admin

August 23rd, 2017

No Comments

За еден месец ќе стартува кампањата за локалните избори, кандидатите од СДСМ во Куманово  ќе ги чекаат резултатите од  анкетите

За еден месец ќе стартува кампањата за локалните избори, кандидатите од СДСМ во Куманово ќе ги чекаат резултатите од анкетите

Точно за еден месец  ќе започне  трката за локалната власт. Ќе се избира градоначалник и нов состав на советот во општините во Македонија . Партиите преку анкетите ќе го бираат најсоодветниот кандидат но како ќе се прават анкетите и кој ке биде анкетиран ,  не откриваат. Во ...

admin

August 15th, 2017

No Comments