Вести

Ќе се осветли стариот гратски парк

За прв пат ќе биде осветлен стариот градски парк во Куманово. Со инвестиција од 2 ипол милиони денари, обезбедени од јавното претпријатие Куманово паркинг ќе бидат поставени 65 канделабри , подземна инсталација и поврзување со трафостаница. ,,Тендерот е завршен , а се ...

admin

June 1st, 2016

No Comments

На 5ти Јуни свечено пуштање на затворениот базен

Се привршуваат работите на затворениот базен во Куманово, според најавата на градоначалникот на општина Куманово Зоран Дамјановски , предвидено е свеченото отварање да биде на 5 јуни. Затворениот базен е направен на 500 метри квадратни , со сите најмодерни стандарди , а ...

Igor Andonovik

April 8th, 2016

No Comments

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО СТУДЕНА БАРА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ЛОШИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА НАСТАВА

Родителите на учениците што изведуваат настава во Oсновното училиште “Браќа Миладиновци” во село Студена Бара , денеска не ги пуштија учениците на настава , а тие одржаа протест пред училиштето . Велат дека нивните деца изведуваат настава во многу лоши услови, а ...

Igor Andonovik

March 28th, 2016

1 Comment

Примопредадена функцијата директор на градската Библиотека

Во кабинетот на градоначалникот на Општина Куманово беше примопредадена функцијата на новиот директор на градската библиотека Тане Георгиевски .                                                                                             […]

admin

March 11th, 2016

No Comments

КУМАНОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ОТВОРЕН БАЗЕН

Куманово ќе добие нов отворен рекреативен  базен. Локацијата на базенот според информациите на градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски ќе биде веднаш до затворениот базен, до спортската сала. “Се е подготвено да се започне со изградбата”-, информира првиот ...

admin

February 17th, 2016

1 Comment

СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА НА СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА КУМАНОВО

Кој учествува во транспортот на учениците и колку чини превозот беше првото прашање на советниците на советот на општина Куманово на 48-та седница на која како единстевна точка на дневен ред беа советничките прашања. Седницата ја напуштија советниците од ВМРО ДПМНЕ со ...

admin

February 17th, 2016

No Comments

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА НАПУШТИЈА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КУМНАОВО

Советниците на советничката група на ВМРО ДПМНЕ во Советот на Општина Куманово, револтирани од како што велат нарачаните прашања од советниците на СДСМ до градоначалникот на општина Куманово ја напуштија седницата на која како единствена точка на дневен ред се советничките ...

admin

February 17th, 2016

No Comments

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ТРОТОАРИ ВО ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ

Локалната самоуправа во Куманово, започна со целосна реконструкција на тротоарите во централното градско подрачје. Во Моментот се работи на тротоарите на улицата Народна Револуција, а според информациите на портпаролот на локалната самоуправа во Куманово Бисера Благоевиќ ќе ...

Igor Andonovik

February 15th, 2016

No Comments

Неосновани се кривичните пријави за вработените во Општина Куманово, реагира градоначалникот

Ништо не е работено спротивно на законот, ги имаме сите потребни документи и докази тоа и да го докажеме пред институциите на системот, доколку има потреба, вели Зоран Дамјановски , градоначалник на општина Куманово .   Реакцијата на градоначалникот доаѓа по поднесената

Igor Andonovik

February 4th, 2016

No Comments