Вести

Александар Арсиќ нов претседател  на Совет на општина Куманово

Александар Арсиќ нов претседател на Совет на општина Куманово

Координаторот на СДСМ во советот на општина Куманово, Александар Арсиќ е нов претседател на советот на општина Куманово. Арсиќ, ќе го наследи  Максим Димитриевски, кој на последните парламентарни избори доби пратенички мандат и денеска по седницата ќе поднесе оставка од ...

admin

December 26th, 2016

No Comments

Групата Милиграм со голем концерт во  Куманово

Групата Милиграм со голем концерт во Куманово

Српската  мега популарна музичка  група Милигам ќе одржи голем концерт на градскиот плоштад по повод роденденот на Куманово. Информацијата ја потврдија од локалната самоуправа. Денеска официјално им било потврдено од менаџерскиот тим на популарната српска музичка група. ...

admin

October 18th, 2016

No Comments

Пешаците улиците сега ќе ги поминуваат на пешачки премини

Пешаците улиците сега ќе ги поминуваат на пешачки премини

Од  денеска граѓаните на Куманово улиците ќе ги поминуваат на пешачки премини. Одбележани се улиците, а  одбележани се и паркинг местата . Популарната” зебра” се врати во градот. Работите на изведувањето на хоризонталната сигнализација ги изведува ЈП Водовод , а ...

admin

June 23rd, 2016

No Comments

Ќе се осветли стариот гратски парк

Ќе се осветли стариот гратски парк

За прв пат ќе биде осветлен стариот градски парк во Куманово. Со инвестиција од 2 ипол милиони денари, обезбедени од јавното претпријатие Куманово паркинг ќе бидат поставени 65 канделабри , подземна инсталација и поврзување со трафостаница. ,,Тендерот е завршен , а се ...

admin

June 1st, 2016

No Comments

На 5ти Јуни свечено пуштање на затворениот базен

На 5ти Јуни свечено пуштање на затворениот базен

Се привршуваат работите на затворениот базен во Куманово, според најавата на градоначалникот на општина Куманово Зоран Дамјановски , предвидено е свеченото отварање да биде на 5 јуни. Затворениот базен е направен на 500 метри квадратни , со сите најмодерни стандарди , а ...

Igor Andonovik

April 8th, 2016

No Comments

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО СТУДЕНА БАРА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ЛОШИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА НАСТАВА

РОДИТЕЛИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ВО СТУДЕНА БАРА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ЛОШИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА НАСТАВА

Родителите на учениците што изведуваат настава во Oсновното училиште “Браќа Миладиновци” во село Студена Бара , денеска не ги пуштија учениците на настава , а тие одржаа протест пред училиштето . Велат дека нивните деца изведуваат настава во многу лоши услови, а ...

Igor Andonovik

March 28th, 2016

1 Comment

Примопредадена функцијата директор на градската Библиотека

Примопредадена функцијата директор на градската Библиотека

Во кабинетот на градоначалникот на Општина Куманово беше примопредадена функцијата на новиот директор на градската библиотека Тане Георгиевски .                                                                                             […]

admin

March 11th, 2016

No Comments

КУМАНОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ОТВОРЕН БАЗЕН

КУМАНОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ОТВОРЕН БАЗЕН

Куманово ќе добие нов отворен рекреативен  базен. Локацијата на базенот според информациите на градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски ќе биде веднаш до затворениот базен, до спортската сала. “Се е подготвено да се започне со изградбата”-, информира првиот ...

admin

February 17th, 2016

1 Comment

СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА НА СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА КУМАНОВО

СОВЕТНИЧКИ ПРАШАЊА НА СЕДНИЦА НА СОВЕТ НА ОПШТИНА КУМАНОВО

Кој учествува во транспортот на учениците и колку чини превозот беше првото прашање на советниците на советот на општина Куманово на 48-та седница на која како единстевна точка на дневен ред беа советничките прашања. Седницата ја напуштија советниците од ВМРО ДПМНЕ со ...

admin

February 17th, 2016

No Comments

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА НАПУШТИЈА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КУМНАОВО

СОВЕТНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ЈА НАПУШТИЈА СЕДНИЦАТА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА КУМНАОВО

Советниците на советничката група на ВМРО ДПМНЕ во Советот на Општина Куманово, револтирани од како што велат нарачаните прашања од советниците на СДСМ до градоначалникот на општина Куманово ја напуштија седницата на која како единствена точка на дневен ред се советничките ...

admin

February 17th, 2016

No Comments