Вести

КУМАНОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ОТВОРЕН БАЗЕН

КУМАНОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ОТВОРЕН БАЗЕН

Куманово ќе добие нов отворен рекреативен  базен. Локацијата на базенот според информациите на градоначалникот на општина Куманово, Зоран Дамјановски ќе биде веднаш до затворениот базен, до спортската сала.

“Се е подготвено да се започне со изградбата”-, информира првиот човек на градот.  Инвестицијата ќе биде од буџетот на општината. Предвидено е базенот да биде завршен до почетокот на летото кога ќе биде пушен и во работа .

Затворениот базен е во завршна фаза. Отварањето на затворениот базен е предвидено за  5 мај  кога ќе се одржи и гимназиската олимпијада.

admin

February 17th, 2016

1 Comment

One Comment

  1. Mane says:

    za izgradbata na otvoreniot bazen konsultiraj te se so stručni lica od plivanjeto da ne vi bide bazenot ” Kumanovska ezero” bez oprema i sertifikat za natprevari. Go imate Guma na raspolaganje i iskusni lugje od plivanjeto, znae Momčilo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *