• Добредојдовте на веб страната на Радио БУМ
  Добредојдовте на веб страната на Радио БУМ
 • Информации за градот
  Информации за градот
 • Хитовска музика
  Хитовска музика
 • Богата Урбана Музика на 104,2 ФМ
  Богата Урбана Музика на 104,2 ФМ

Најнови информации

На Табановце промовиран зелен коридор или стоки што ќе имаат приоритет за минување преку граница

На Табановце промовиран зелен коридор или стоки што ќе имаат приоритет за минување преку граница

Зелен коридор или стоки што ќе имаат приоритет за минување преку граница , проект кој денеска беше презентиран на граничниот премин Табановце – Прешево. Надлежните велат дека едно запирање на граничниот премин ќе го намали времето на чекање на превозниците , а тоа ...

radiobum

September 22nd, 2020

0 Comments

На тема ,,Активности во туристичкиот бизнис кој придонесува за културно наследство”- одржан уште еден тренинг

На тема ,,Активности во туристичкиот бизнис кој придонесува за културно наследство”- одржан уште еден тренинг

Project title: “A CULTURE HERITAGE-FRIENDLY TOURISM IN CROSS-BORDER REGION BULGARIA – MACEDONIA” Ref: CB006.2.23.044 УШТЕ ЕДЕН УСПЕШНО ЗАВРШЕН НАСТАН (ТРЕНИНГ) ВО РАМКИ НА ЕУ ПРОЕКТОТ CB006.2.23.044 НА ТЕМА “АКТИВНОСТИ ВО ТУРИСТИЧКИОТ БИЗНИС КОЈ ПРИДОНЕСУВА

radiobum

September 19th, 2020

0 Comments

Општина Куманово ќе организира јавна расправа на која граѓаните ќе одлучат дали општината треба да се задолжи милион евра

Општина Куманово ќе организира јавна расправа на која граѓаните ќе одлучат дали општината треба да се задолжи милион евра

Општина Куманово, објави повик за учество на усната јавна расправа по нацрт – одлуката за долгорочно домашно задолжување на Општина Куманово во рамки на Вториот проект за подобрување на општинските услуги (MSIP2). Општината ги повика кумановци, други заинтересирани субјекти,

radiobum

September 18th, 2020

0 Comments

Командантот на СИБРИГ, Аристедеис Илиопулос во работна посета на општина Куманово

Командантот на СИБРИГ, Аристедеис Илиопулос во работна посета на општина Куманово

Градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски денеска во просториите на општината оствари работна средба со Командантот на Бригада на Југоисточна Европа – СИБРИГ, бригаден генерал Аристедеис Илиопулос. Мисијата на СИБРИГ во следните шест години ќе биде ...

radiobum

September 18th, 2020

0 Comments